Kategoriat
Nuoret

9 keinoa tukea nuoria Helsingissä

⚡ Rakennetaan lisää asuntoja, jotta vuokria saadaan alas. Helsingissä on pulaa opiskelija-asunnoista ja vuokrat ovat korkeat. Tiivistetään juna- ja metroasemien ympärille ja rakennetaan kaupunkibulevardit, jotta uusia taloja ei tarvitse rakentaa metsän päälle.
⚡ Korjataan mielenterveyspalvelut. Yhä useampi kärsii mielenterveyden häiriöistä, ja erityisesti nuorten kohdalla voidaan puhua jo hätätilanteesta. Helsingissä on viime valtuustokaudella perustettu uusia matalan kynnyksen mielenterveyspalveluita, ja näitä palveluita on laajennettava ja tuettava. Terapiatakuu on toteutettava, ja koulujen terveydenhuoltoa mielenterveyden osalta vahvistettava.
⚡ Taataan jokaiselle lapselle ja nuorelle mahdollisuus harrastukseen. Tämä on yksi parhaimmista keinoista lisätä tasa-arvoa ja parantaa lasten ja nuorten hyvinvointia. Tällä hetkellä kaikilla ei ole mahdollisuutta harrastamiseen mm. korkeiden maksujen takia – kaupunki voisi tarjota esimerkiksi lisää tiloja erilaisille nuorisoseuroille. Itse allekirjoitan kuntavaaleissa partion tavoitteet, joihin kuuluu harrastamisen tukeminen.
⚡ Edistetään kaikissa kaupungin organisaatioissa tasa-arvoa ja antirasismia, jotta nuorten mahdollisuudet eivät erityisi esimerkiksi etnisen taustan mukaan.
⚡ Lasketaan joukkoliikenteen lippujen hintoja. Esimerkiksi opiskelijoiden kertalipun poistaminen on tehnyt monille joukkoliikenteen käyttämisestä huomattavasti kalliimpaa – eikä asiasta edes käyty missään vaiheessa julkista keskustelua!
⚡ Tuetaan nuorisotyötä ja ennaltaehkäisevää sosiaalityötä. Tähdätään siihen, ettei yksikään nuori syrjäytyisi. Varmistetaan laadukas ehkäisy- ja seksuaalineuvonta kaikille nuorille ja jatketaan maksuttoman ehkäisyn tarjoamista alle 25-vuotiaille.
⚡ Muutetaan päihdepolitiikan fokusta rangaistuksista apua tarvitsevien tukemiseen.
⚡ Tuetaan nuoria työllistäviä aloja, kuten kulttuuri- ja palvelualoja. Nuoret ovat kärsineet erityisen paljon koronapandemian aiheuttamasta työttömyydestä, ja nuorisotyöttömyys tuplaantui Helsingissä.
⚡ Poistetaan asunnottomuus varmistamalla riittävä määrä asuntoja, sosiaalista majoitusta ja tarvittaessa hätämajoitusta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *