Kategoriat
Nuoret

Maijastina & Yuri: Opiskelijat koronakriisissä

Kuntavaalikampanjaa tehdään yhdessä ja demokratiassa ehdokas edustaa muitakin kuin itseään. Tänään #MeidänHelsinki-sarjassa ääni menee politiikan ja viestinnän opiskelija Maijastina Tuomiselle, joka on Yurin vanha partiokaveri sekä meidän oman ainejärjestö VOOn puheenjohtaja! 

Maijastina:

“Opiskelijoiden jaksaminen on tällä hetkellä erittäin huolestuttavassa tilassa, ja uusia ratkaisuja opiskelijoiden tukemiseen täytyy löytää. Kannan itse suurta huolta opiskelijoiden hyvinvoinnista, jota pandemiatilanne on vakavasti heikentänyt. Tällä hetkellä jopa 60% Helsingin yliopiston opiskelijoista tuntee olevansa joko täysin uupunut tai uupumusriskissä.

Opiskelun siirtyessä lähes täysin etäyhteyksien varaan, on moni jäänyt todella yksin. Etäopinnot ovat olleet raskaita jo itsessään, eikä perinteisiä, opiskeluun vastapainoa tuovia lähitapahtumia ole voitu järjestää. Poikkeustilanne on auttamatta lisännyt yksinäisyyttä. Huoli nuorten ja opiskelijoiden syrjäytymisen kasvusta pandemia-ajan myötä on todellinen, ja mielenterveyspalvelujen tarve on voimistunut entisestään.

Tulevalla valtuustokaudella on pystyttävä tekemään opiskelijoita tukevia päätöksiä, joissa huomioidaan pandemiatilanteen vaikutukset ja autetaan opiskelijoita kriisin jälkihoidossa. Ylipäätään tulevaisuudessa on päätöksentekoon saatava mukaan enemmän nuoria ääniä, ja nuorten ehdolle asettumista on kannustettava.

Helsingillä on monenlaisia mahdollisuuksia kehittyä opiskelijoille entistä paremmaksi kaupungiksi.

Koulutuksessa on purettava rasistisia rakenteita ja syrjintään on puututtava vakavasti. Kansainvälisten opiskelijoiden huomioiminen esimerkiksi kehittämällä monikielisyyttä parantaa Helsingin houkuttelevuutta vaihtokohteena, vakiinnuttaa kaupungin kansainvälistä asemaa ja luo uusia mahdollisuuksia verkostoitumiseen.

Kunnalliseen päätöksentekoon tarvitaan enemmän nuoria ja opiskelijoita. Tulevaisuudessa koulutukseen on panostettava entistä enemmän ja opiskelijat on otettava päätöksenteossa paremmin huomioon. Mm. tällaisia teemoja edustavasta ehdokkaasta Yuri on loistava esimerkki, jolle haluan osoittaa tukeni!”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *