Kategoriat
Yleinen

Miksi lähdin vaaleihin ehdolle?

Kun Amanda Pasanen kysyi mua marraskuussa ehdolle kuntavaaleissa, olin otettu, mutta samalla todella epävarma. En ole aikaisemmin ollut puoluepolitiikassa, ja fiilis on ollut, että politiikasta on tullut viime aikoina raskaampaa ja rumempaa, kärkästä Twitter-huutelua. Puolueiden on kuulemma yhä hankalampi löytää ehdokkaita, kun monet pelkäävät vihapuhetta ja maalittamista. Miten ihmeessä sellaiseen lähtisi mukaan, kun Helsinki on kaiken lisäksi maan vaikein paikka päästä valtuustoon.

Pakko tunnustaa, tämä kaikki on jännittänyt älyttömän paljon. Oon tosi ylpeä siitä että pääsen edustamaan Vihreitä, mutta samalla pelkään sitä että nyt mua lokeroidaan liian ahtaaseen muottiin mun uuden puoluetaustan perusteella. Somen logiikka tuntuu myös suosivan identiteettipolitiikkaa ja ehdokkaita, jotka ottavat kantaa jyrkästi ja provosoivastikin. Se on mulle tuntunut vieraalta. Onko politiikassa tilaa henkilölle joka identifioituu enemmän sillanrakentajaksi kuin jonkin vahvan aatteen sanansaattajaksi? Vai johtaako se sittenkin siihen, että ilman painokkuutta omat lausunnot jäävät ”kädenlämpöisiksi” ja sitä kautta eivät kiinnosta ketään?

Voin vain nostaa hattua niille, jotka ovat laittaneet itseään likoon jo pidempään. Tämä on stressaavaa hommaa, joka täyttää vapaa-ajan ja ottaa valtavasti henkistä energiaa. Miten saan ihmiset vakuutettua siitä että olen hyvä? Mistä saan rahaa? Miten erotun joukosta ja keksin jotain luovaa? Mistä löydän aikaa ja mitä mieltä olen päivänpolttavista kysymyksistä?

Toisaalta, juuri tässä elämäntilanteessa olen onnekas siitä, että mulla on motivaatiota ja energiaa lähteä kokeilemaan uusia asioita. Mulle on itselleni myös hyvin selvää mitkä mun omat arvot ja tavoitteet ovat. Kunnat todellakin tarvitsevat tasa-arvoa, yhdenvertaisuutta, ilmastoa ja nuoria puolustavia ehdokkaita. Meidän nuorten tilanne korona-aikana on ollut huono: moni kärsii uupumuksesta, työttömyydestä ja yksinäisyydestä. Sen takia haluan kaikesta paineesta ja epävarmuudesta huolimatta laittaa itseni likoon ja ottaa vastaan haasteet. Lyhyesti: vaalit on demokratian ydin, ja haluan tarttua toimeen ja olla hyödyksi.
Yuri on kuntavaaliehdokas Helsingin Vihreistä. Lue lisää Yurista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *